Енергийният министър в оставка и изпълнителният директор на Булгартрансгаз Владимир Малинов

...
Енергийният министър в оставка и изпълнителният директор на Булгартрансгаз Владимир Малинов
Коментари Харесай

Манолова и ГЕРБ се хванаха за гушите заради Булгартрансгаз

 Енергийният министър в оставка и изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз "  Владимир Малинов бяха привикани на чуване в така наречен Комисия за проверка на решенията на Министерския съвет, чийто ръководител е Мая Манолова, предава " Novini.bg ".

Заседанието стартира в късния следобяд и не протече без напрежение. Манолова не престана да упорства " Булгартрансгаз " да даде документите за Балкански поток. Петкова и Малинов увериха, че всичко ще е предоставено в период. Манолова обаче опонира, че други проверявани сдружения са дали към този момент електронно желаните документи. 

Действията на Манолова, която преди седмица нахлу ненадейно в централата на " Булгартрансгаз ", продължиха да скандализират ГЕРБ-СДС. Тя бе упрекната от другите членове на комисията от ГЕРБ-СДС, че си прави пиар акция. Те недоволстват против настояването на Манолова за документите от " Булгартрансгаз ".

" Светна ми алената лампичка в главата, че от момента, че този документ влезе в комисия, отговорността, сътрудници, за съхраняването му, е на всеки от членовете на комисията. И в случай че на следващия ден някой безсъвестен тръгне да разнася ЕГН-та, ние ще имаме сериозен проблем и ще тръгнем по прокуратурите “, предупреди Маноил Манов.

Тома Биков прикани да се ориентира комисията към съответна работа, а не да губи времето за чуване на шефа на " Булгартрансгаз " и на Петкова. 

" Ние сега се занимаваме с това могат ли да го цифровизират (документа, бел. ред.) или не. Вие сте сложила период 26-и април, по кое време тъкмо сме го дали този период ", обърна се той към Манолова. 

" Влизате в " Булгартранзгаз ", която е обект със статут от националната сигурност и снимате от вътрешната страна. Това знаете ли, че е безусловно нелегално? Ако ще вършим нещо действително, дайте да зададем един съответен въпрос ", прикани още той. 

Реакции имаше и във фейсбук.

" Не знам дали въобще си даваме сметка, че страната е изправена пред голяма заплаха. Тежък популизъм и разрушение на доверието във всичко и във всеки. Поведението и методът на изложение на госпожата от фотографията е илюстрация на това, за което приказвам. Лошото е, че освен тя. Последствията ще ги забележим след време, пък нека най-сетне се научим. Който схванал...разбрал! ", написа Александър Ненков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР